logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Chleba a pečivo
  3. Pečené vdolky z pšeničného kvasu LM
Vytisknout

Pečené vdolky z pšeničného kvasu LM

Vdolky můžeme smažit i péct. Pečené podáváme na sladko s domácí zavařeninou nebo povidly, na slano s různými pomazánkami, uzeninou.
Můžeme je upéct z droždí https://www.prosimrecept.cz/vdolky-z-drozdi  nebo z pšeničného kvasu Lievito Madre - LM .

Pečené vdolky z pšeničného kvasu LM

Suroviny:

  • 200 g čerstvě nakrmeného LM
  • 360 g mléka 
  • 20 g cukru
  • 1 vejce
  • 80 g oleje
  • 600 g hladké mouky
  • 6g soli

Postup:
V robotu rozmícháme na kousky natrhané LM s mlékem, přidáme mouku ,cukr, vejce, mouku a sůl. Vypracujeme těsto, asi 10 minut hněteme, nakonec dobře zapracujeme olej a hněteme ještě několik minut. Dobře vypracované těsto se nesmí lepit ani trhat. Kyne 4 - 6 hodin v teple. Vykynuté těsto rozdělíme na 18 kousků, každý stočíme do kuličky a necháme 20 minut odpočinout.Každý kousek ještě jednou přeložíme a vytvarujeme vdolek.
Vdolky vykynou na plechu v teple asi za dvě hodiny.
Plechy vložíme do studené trouby, zapneme horkovzduch na 170 °C a pečeme asi 40 minut, upečeme je dozlatova.
Po upečení vdolky  postříkáme vodou a necháme vychladnout na mřížce.

Pečené vdolky podáváme na sladko namazané domácím džemem nebo povidly, můžeme sypat strouhaným tvarohem, zdobíme zakysanou smetanou. 

Nebo pečené vdolky podáváme na slano, s pomazánkou z vajec, uzeniny, rybiček.



94427a65-collage-fotorpr-fotor.jpeg
Těsto a kynutí vdolků Upečené vdolky Vdolky s  džemem Vdolky na slano s pomazánkou

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×