Žloutkové cukroví
Žloutkové cukroví
Suroviny:
- 3 žloutky
- 2x 150g moučkového cukru
- 3g amonia (necelá lžička)
- hrst hladké mouky (40 g)
Postup:
Večer utřeme žloutky s cukrem (150 g) šlehačem do husta, pak přimícháme amonium a necháme do rána stát. Ráno přidáme ještě 150 g cukru a hrst hladké mouky, vypracujeme těsto. Z těsta vypichujeme formičkami tvary a pečeme pozvolna v předehřáté horkovzdušné elektrické troubě na 70 °C. Troubu z počátku neotvíráme, až když tvary vyskočí, zkusíme rozlomením, jestli je uvnitř těsto suché. Pokud ano, je upečeno.
Pokud chceme mít krásně světlé žloutkové cukroví, musíme péct pozvolna, při vyšších teplotách se snadno spálí.