logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Chleba a pečivo
  3. Žitnošpaldové krekry
Vytisknout

Žitnošpaldové krekry

Z odloženého žitného kvasu, který nám zbývá z krmení kvásku můžeme upéct krekry.

Žitnošpaldové krekry

Suroviny:

  • 250 g žitného kvasu
  •  50 g oleje
  •  lžička soli
  •  20 g tmavého sezamu
  •  20 g mletého lněného semínka
  •  130 g špaldové mouky
  • půl lžičky sody

Postup:
Smícháme kvas s olejem, semínky a solí, přidáme mouku se sodou a vypracujeme těsto.

Necháme odpočinout , rozválíme tenkou placku a  nakrájíme kousky. Před pečením postříkáme rozprašovačem vodou.

Pečeme v rozpálené troubě na 180 st. C. asi 20-25 minut.


3ebd722f-collage-fotor-fotorprosim.jpg

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×