logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Chleba a pečivo
  3. Večky z rohlíkového těsta
Vytisknout

Večky z rohlíkového těsta

Z obyčejného těsta na rohlíky upečeme i dobré večky na chlebíčky.
Nejjednodušší příprava těsta je v domácí pekárně.

Večky z rohlíkového těsta

Suroviny

  • 250 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky
  •  270 ml vlažné vody
  •  50 g rozpuštěného sádla
  •  lžička cukru
  •  10 g soli
  •  20 g droždí

Postup
domácí pekárna - program těsto
Vodu, cukr, rozdrobené droždí, mouku a sůl vložíme do pekárny. Pustíme program těsto a postupně přiléváme rozpuštěné zchladlé sádlo.

Pokud nemáme pekárnu 
droždí rozmícháme s cukrem a přidáme do mouky, rozředíme vodou, přidáme sůl a nakonec sádlo.
Dobře vypracujeme těsto, které necháme vykynout ( z pekárny máme těsto už vykynuté).

Vykynuté těsto přeložíme, rozdělíme na dva kusy a ty necháme znovu asi 20 minut odpočinout. Potom z nich vytáhneme rukou dva pláty a ty stočíme do tvaru večky, spojem dolů.

Večky kynou na pečícím papíru na plechu asi 45 minut, vykynuté postříkáme vodou.

Pečeme v troubě rozpálené na 230 °C 15 minut, stáhneme na 190 °C a dopečeme do zlatova. Upečené večky ještě jednou postříkáme vodou a necháme na mřížce vychladnout.



5596525e-img-20210206-122451-fotor.jpeg
Stočené a vykynuté večky Upečené večky Chlebíčky

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×