Vdolky s LM z remosky
Vdolky s LM z remosky
Suroviny:
- 100 g čerstvě nakrmeného LM
- 160 g mléka napůl s kefírem
- 2 lžičky cukru
- 1 vejce
- 50 g oleje
- 300 g hladké mouky
- ½ lžičky soli
Postup:
Dobře vypracujeme těsto, malé množství jde dobře i ručně. Kyne asi 4 hodiny v teple. Vykynuté těsto rozdělíme na 8 kousků, každý stočíme do kuličky, jako chleba a vložíme do remosky, necháme 20 až 30 minut odpočinout.
Zapneme remosku ve které vdolky dokynou. Pečeme do zlatova asi 40 minut.
Vdolek rozkrojíme, namažeme džemem a třeba malinovým krémem ze zakysané smetany, prolisovanými malinami. Nebo mažeme povidly, sypeme tvarohem a zdobíme smetanou.