logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Chleba a pečivo
  3. Vázané kaiserky s celozrnnou moukou
Vytisknout

Vázané kaiserky s celozrnnou moukou

Kaiserky s přidáním kaše z celozrnné mouky, z droždí. 

Vázané kaiserky z celozrnnou moukou

Suroviny:

Na kaši

  • 50 g celozrnné pšeničné mouky
  • 140 g vody

Na omládek

  •  15 g droždí
  • 100 g pšeničného kvásku LM
  • 180 g hladké mouky
  • 160 g vody
  •  lžička sladěnky 

Těsto

  • vykynutý omládek
  • celozrnná kaše
  • 200 g celozrnné pšeničné mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 170 g polohrubé mouky
  • 10 g soli
  • 230 g vody
  • 50 g sádla
  • 40 g oleje

Na posypání sezamová semínka.

Postup:

Připravíme kaši, horkou ale ne vařící vodu (z konvice) nalijeme do misky, vsypeme mouku a umícháme hladkou kaši.

Smícháme suroviny na omládek a necháme vykynout, trvá to asi hodinu.

Vykynutý omládek rozmícháme s vodou, přidáme mouky, kaši, sůl, olej a povolené sádlo. Vypracujeme, nejlépe v robotu, hladké těsto.

Těsto necháme vykynout, trvá to asi 60 minut i více. Rozdělíme (rozvážíme) těsto na 18 kousků, každý stočíme do kuličky a necháme kynout (asi 30 minut). Každou kuličku vyválíme do dlouhého pruhu a stočíme do tvaru kaiserky. Tvary ukládáme na plech s pečícím papírem a  necháme je vykynout.
Doby kynutí závisí na teplotě v místnosti a síle kvasu.

Vykynuté kaiserky postříkáme vodou a posypeme sezamovými semínky.

Pečeme v rozpálené troubě na 230 °C dozlatova, asi 20 minut.

5fa0006e-img-20201113-135036-hdr-fotor.jpeg
db9353a2-collage-fotor-fotor.jpeg

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×