Tvarohové meruňkové knedlíky ze špaldové krupice
8 knedlíků z velkých meruněk
Suroviny: na těsto
- 200 g měkkého tvarohu
- 100 g špaldové krupice
- 1 celé menší vejce
- půl lžičky soli
na podsypání dvě hrsti špaldové krupice, do těsta 8 ks velkých vypeckovaných meruněk a kostkový cukr.
Na uvařené knedlíky, podle chuti, tvrdý tvaroh, moučkový cukr, opražené mleté ořechy, máslo.
Postup:
Na sporák dáme vařit do velkého hrnce vodu. Opražíme na kousku másla mleté vlašské ořechy, nastrouháme tvaroh a rozpustíme máslo.
Těsto vypracujeme z kvalitního měkkého tvarohu, špaldové krupice, soli a vejce. Uválíme váleček, který rozdělíme na požadované množství knedlíků a dílky plníme vypeckovanými meruňkami, místo pecky vložíme kostku cukru a vytvarujeme knedlíky, které ještě mírně obalíme krupičkou.
Knedlíky vložíme do vařící vody. Vaříme na mírném plameni dokud nevyplavou, trvá to, podle velikosti knedlíků, 10 až 12 minut. Jeden zkušební knedlík rozkrojíme a přesvědčíme se , že je uvařeno.
Knedlíky podáváme rozkrojené, sypeme tvarohem, cukrem a ořechy, mastíme máslem.