Sýrové kváskové krekry
Krekry z odloženého žitného kvasu, který nám zbývá při krmení, ozdravení kvásku v lednici.
Recept si upravuji podle toho, kolik mám kvásku.
Sýrové kváskové krekry
Suroviny:
- 280 g žitného kvasu
- 160 g hladké mouky
- lžička soli
- půl lžičky sody
- 120 g másla
- 90 g sýra Cheddar
- paprika, kurkuma,sušené bylinky-bazalka, sušený česnek
Postup:
Smícháme kvas s moukou, solí, sodou, máslem a strouhaným sýrem. Vypracujeme těsto, které necháme několik hodin (6-8) odpočinout. Objem se jen trochu zvětší. Těsto můžeme rozdělit na několik kousků, každý ochutíme libovolným kořením, nebo necháme bez příchuti.
Pečeme v rozpálené troubě na 180 st. C. asi 20-25 minut.