logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Bezmasá jídla
  3. Knedlíky
  4. Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Vytisknout

Švestkové knedlíky, nejlepší jsou ty klasické z bramborového těsta. 


Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Suroviny
na těsto

  • 700 g vařených brambor
  •  250 g dětské krupičky
  • větší špetka soli
  •  2 vejce
  • dvě hrsti hrubé mouky

na plnění  30-40 ks švestek

na posyp

  • mletý mák
  • moučkový cukr
  • máslo

vše podle chuti

Postup
Den předem uvaříme  asi  800 g brambor ve slupce. Druhý den oloupané brambory nastrouháme a dáme vařit velký hrnec s vodou. Můžeme vypeckovat švestky.  K bramborám přidáme krupičku, sůl a vejce a vypracujeme těsto, podsypáváme hrubou moukou.  Bramborové těsto nesmí dlouho ležet, řídne a tak postupujeme rychleji.

Z těsta uválíme dva hady ze kterých krájíme kousky do kterých balíme švestky a ukoulíme knedlíky.
Knedlíky vložíme do vařící vody, teplotu mírně snížíme. Můžeme vařit ve dvou várkách, aby bylo v hrnci dostatek místa.
Knedlíky jsou uvařené když vyplavou, můžeme jeden knedlík rozkrojit a zjistit, jestli je opravdu dobře vařený.

Podáváme sypané mletým mákem, moučkovým cukrem a polité rozpuštěným máslem.

1215ab58-img-20200922-114240-1-fotor.jpg
Knedlíky sypeme mákem, cukrem a mastíme máslem Švestkové knedlíky s mákem, cukrem a máslem

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×