Špaldový koláč s rybízem
Špaldový koláč s rybízem
Suroviny:
na omládek:
- 100 g teplého mléka
- 15 g droždí, lžička cukru
- 100 g špaldové hladké mouky,
- 15 g pšeničného kvásku LM
omládek vykyne asi za hodinu
Těsto:
- vykynutý omládek
- 80 g teplého mléka
- 80 g cukru a vanilkový cukr
- 400 g špaldové hladké mouky
- 90 g másla
- 2 vejce
- špetka soli
Postup:
Vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse vykynout.
Připravíme si rybíz (ten obalíme v pudinkovém prášku, Olé bez vaření) a drobenku z másla, hrubé mouky a cukru podle chuti.
Vykynuté těsto rozválíme na plech s pečícím papírem, posypeme rybízem a drobenkou.
Necháme ještě asi 30 minut kynout. Pečeme na 190 °C do růžova, asi 35 minut.