logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Sladké pečivo
  3. Špaldové drdoly s LM
Vytisknout

Špaldové drdoly s LM

Špaldové drdoly s  LM
menší drdoly, pečené vložením do studené trouby

Suroviny:

  • 220 g čerstvě nakrmeného špaldového LM
  • 110 g mléka
  • 60 g třtinového cukru
  •  vanilkový cukr, citronová kůra (citr. kůra s cukrem)
  •  225 g (235 g) hladké špaldové mouky
  •  ½ vejce (1 malé vejce)
  • ½ lžičky soli
  • 40 g sádla
  • Na potření ½ vejce a trochu mléka, mák na posypání

Postup:

Těsto vypracujeme nejlépe robotem. V mléce rozmícháme LM s cukrem, vejcem, přidáme mouku se solí, a nakonec přidáme rozpuštěné vychladlé sádlo. Uhněteme těsto, které se nesmí trhat, můžeme přidat trochu mléka, podle savosti mouky. Těsto kyne v teple asi 4  hodiny, délka kynutí závisí na síle kvásku a teplotě v místnosti.

Vykynuté těsto rozdělíme na 12 kousků, každý ještě přeložíme a vytvarujeme kuličku, kterou necháme  odpočinout. Každou kuličku rozdělíme na 4 kousky, z nich vyválíme nudle a upleteme drdol. Drdoly necháme ještě asi hodinu kynout na plechu. Vykynuté potřeme vejcem a posypeme mákem.

Plech s drdoly vložíme do studené trouby, zapneme na 170 °C a pečeme do zlatova. Upečeno bude asi za 35 minut.

8ce5e14b-img-20190619-150453-fotor.jpg

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×