logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Chleba a pečivo
  3. Špaldové celozrnné kaiserky
Vytisknout

Špaldové celozrnné kaiserky

Špaldové kaiserky s větším podílem celozrnné špaldové mouky, z hybridního kvasu z droždí a pšeničného kvásku LM.

Špaldové celozrnné kaiserky

Suroviny:

Na kaši

  • 40 g celozrnné špaldové mouky
  • 90 g vody

Na hybridní kvas

  •  10 g droždí
  • 50 g pšeničného kvásku LM
  • 90 g špaldové hladké mouky
  • 80 g vody
  •  lžička sladěnky 

Těsto

  • vykynutý kvas
  • celozrnná kaše
  • 300 g celozrnné pšeničné mouky
  • 200 g špaldové hladké mouky
  • 12 g soli
  • 250 g vody
  • 90 g oleje

Na posypání sezamová semínka.

Postup:

Připravíme kaši, horkou ale ne vařící vodu (z konvice) nalijeme do misky, vsypeme mouku a umícháme hladkou kaši.

Smícháme droždí, LM a ostatní suroviny na kvas a necháme vykynout, trvá to asi hodinu.

V míse od robotu rozmícháme vykynutý kvas s vodou, přidáme mouky, kaši, sůl a olej. Zvolna, na nízkou rychlost vypracujeme hladké těsto.

Těsto během kynutí v míse po 30 minutách dvakrát přeložíme, kynutí trvá asi 2 hodiny, záleží na teplotě v místnosti. Vykynuté těsto rozdělíme (rozvážíme) na 12 kousků, každý stočíme do kuličky a necháme kynout (asi 30 minut). Každou kuličku znovu přeložíme a vytvarujeme. Tvary ukládáme na plech s pečícím papírem a  necháme je vykynout (asi 45 minut). Doby kynutí závisí na teplotě v místnosti a síle kvasu.

Vykynuté kaiserky postříkáme vodou, nastříhneme nůžkami a posypeme sezamovými semínky.

Pečeme v rozpálené troubě na 230 °C dozlatova, asi 20 minut.


d7a2e67f-img-20220122-133510-hdr-1-fotorpr.jpeg
Kynutí a tvarování kaiserek Upečené kaiserky Nadýchaná celozrnná kaiserka

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×