logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Bezmasá jídla
  3. Satráš
Vytisknout

Satráš

Zeleninové lečo s rýží, u nás doma tradiční oblíbené letní jídlo. Rýže se dusí spolu se zeleninou a nasákne tak její chuť. 

Satráš

Suroviny:

  • 600 g oloupaných rajčat
  • 400 g nakládaných rajčat z plechovky
  • 500 g paprik různých barev
  • 250 g mladé cukety
  • 50 g oleje a 30 g sádla
  • 3 cibule
  • 300 g kulatozrnné rýže
  • sůl
  • voda

Postup:

Čerstvá rajčata spaříme vodou, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky, cuketu nakrájíme i se slupkou na půlkolečka, oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky.

Do většího hrnce vložíme na rozpálený olej a sádlo cibuli, mírně orestujeme. Přidáme nakrájené papriky restujeme, přidáme cuketu a za stálého míchání orestujeme, mírně osolíme. Přidáme čerstvá i naložená rajčata. Vše smícháme, podlijeme teplou vodou, vmícháme opranou rýži a ještě přisolíme. Směs musí být řídká.
Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném plameni asi 20 minut.

Satráš podáváme posypaný strouhaným sýrem, nebo s opečeným špekáčkem.

Z této dávky je 10 - 12 porcí.

5636aac4-collage-fotor-fotor.jpg
Satráš se sýrem

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×