logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Bábovky a řezy
  3. Rybízové koláče
Vytisknout

Rybízové koláče

Koláč na plech z čerstvého rybízu.
Dvě verze koláče ze stejného korpusu jeden s rosolem a druhý se zapečeným rybízovým sněhem. Dávka je na velký plech do trouby.

Rybízové koláče 

Suroviny na těsto
(na jeden koláč na velký plech)

  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 g změklého másla a máslo na vymazání formy
  • 80 g cukru krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • hladká mouka na podsypání těsta

Suroviny na náplň koláče s ovocným rosolem

  • 600 g čerstvého rybízu
  • rybízový džem
  •  rybízový sirup a voda a 3 sáčky červeného dortového želé

    Postup na korpus
    Z mouky, změklého máslo, vejce, cukru a prášku do pečiva vypracujeme těsto. Těsto rozválíme přímo na pečícím papíru a přeneseme na plech. Korpus propícháme vidličkou a upečeme v rozpálené troubě na 180 °C do růžova.

    Upečený korpus potřeme rybízovou zavařeninou a posypeme rybízem. Podle návodu na sáčku dortového želé připravíme z rybízového sirupu a vody rosol. Mírně vychladlým rosolem zalijeme rybíz a necháme ztuhnout.
    Podáváme vychlazený koláč.

    Suroviny na koláč s rybízovým sněhem
  • rybízová zavařenina
  • 9 bílků 
  • špetka soli
  • 550 g cukru krupice
  • 700 g rybízu

    Rozválené těsto potřeme rybízovou zavařeninou. Ušleháme pevný sníh z bílků se špetkou soli a cukrem. Do sněhu lehce vmícháme větší část rybízu a rozetřeme na koláč. Posypeme ještě zbytkem rybízu. Pečeme v troubě nejdříve na 200 °C a postupně ( asi po 10 minutách) snižujeme teplotu, celkově pečeme asi 50 minut.
    Podáváme vychladlý koláč.



J


36c9051e-collage-fotor1-fotor.jpeg

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×