logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Cukroví a zákusky
  3. Rumové perníčky z kvasu
Vytisknout

Rumové perníčky z kvasu

Rumové perníčky, které jsme mlsaly jako děti, si můžeme upéct doma. Pokud pečeme chleba, občas kvásek oživujeme a tak máme dostatek odloženého žitného kvasu.
Moje inspirace je podle Svět z kvásku https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2061385177327922&id=1469477376518708 , s malou obměnou.

Rumové perníčky z kvasu

Suroviny:

  • 300 g žitného kvasu 
  • 180 g medu
  • 20 g domácího vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • 50 g oleje
  • 300 g špaldové mouky
  • dvě velké lžíce kakaa
  • lžička perníkového koření
  • lžička sody, lžička prášku
  • špetka soli

Poleva: 

  • 200 g moučkového cukru
  • 70 ml rumu

Postup:

Rozmícháme kvas s medem, cukrem, olejem a vejcem. Směs přidáme do mouky s kořením, sodou, práškem a solí. Vypracujeme těsto, které se trochu lepí. Pomocí dvou lžiček vytváříme kuličky a klademe na plech s pečícím papírem.Tvary pečením nabydou a tak je dáváme více od sebe.

Pečeme, bez odpočinutí, v rozpálené troubě na 170°C asi 15 minut.
Můžeme zkontrolovat píchnutím do těsta, jestli jsou upečeny. Nepečeme zbytečně dlouho, perníčky by byly tvrdé.

Během pečení si umícháme cukr s rumem a ještě horké perníčky máčíme v polevě. 




97a000f3-20220406-140919-fotor.jpeg
Perníčky před pečením Upečené perníčky s rumovou polevou Ruměnky

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×