Rohlíky z droždí
Rohlíky z droždí
Suroviny
- 250 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky
- 270 ml vlažné vody
- 50 g rozpuštěného sádla
- lžička cukru
- 10 g soli
- 20 g droždí
Postup
Droždí rozmícháme s cukrem a přidáme do mouky se solí, rozředíme vodou a přidáme sádlo. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Nebo použijeme domácí pekárnu - program těsto.
Vykynuté těsto ještě jednou přeložíme a necháme znovu dokynout, potom rozdělíme na 12 kousků, které necháme ještě odpočinout, potom je vyválíme do tvaru trojúhelníku a stočíme rohlíky.
Rohlíky můžeme plnit šunkou a nahoru položit plátek čedaru.
Rohlíky kynou na plechu v igelitu, vykynuté postříkáme vodou a posypeme mákem.
Pečeme v rozpálené troubě na 230 °C asi 20 minut.