logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Sladké pečivo
  3. Plněné medové perníky s odloženým žitným kvasem
Vytisknout

Plněné medové perníky z odloženým žitným kvasem

Žitný kvas, který nám v lednici zbývá při krmení kvásku,  můžeme spotřebovat na jednoduché medové perníky.
Z této dávky je 8 velkých plněných perníků.

Plněné medové perníky s odloženým žitným kvasem

Suroviny:

  • 200 g žitného kvasu 
  • 100 g tmavého třtinového cukru
  • 100 g medu
  • 1 velké vejce
  • 300 g hladké chlebové mouky 
  • lžička perníkového koření, půl lžičky sody, špetka soli

Na promazání povidla, která můžeme zahustit piškotovými kousky,
nebo pikantní zavařenina.

Poleva: 

  • 200 g moučkového cukru
  • šťáva z citronu a horká voda

nebo podle chuti, třeba  čokoládová poleva

Postup:

Rozmícháme kvas s medem, cukrem a vejcem. Směs přidáme do mouky s kořením, sodou a solí. Vypracujeme těsto, které se trochu lepí. Podsypeme vál trochou mouky a vykrajujeme tvořítkem tvary.

Můžeme nechat chvíli odpočinout, těsto ale nemusí kynout.

Pečeme v rozpálené troubě na 170 st. C. asi 40 minut.

Vychladlé perníky slepíme povidly a  ozdobíme polevou.

19b9e5d4-img-20210312-145313-fotor.jpeg
Perníky s višňovou zavařeninou a citrónovou polevou Perníky s povidly a čokoládovou polevou

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×