logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Sladké pečivo
  3. Pivní štrůdl
Vytisknout

Pivní štrůdl

Jednoduché těsto ze tří ingrediencí je už dnes klasika, pivní štrůdl.  

Pivní štrůdl
jablečný závin

Suroviny:

na těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 170 g másla
  • 200 - 220 ml piva

na náplň:

  • strouhaná jablka asi 800 g
  • strouhanka
  • 100 g sekaných ořechů
  • 100 g rozinek
  • mletá skořice a cukr

vejce na potření závinů

Postup:

Z mouky, změklého másla a piva ( množství upravíme podle savosti mouky) vypracujeme těsto. Nahřejeme si kastrůlek, kterým přikryjeme těsto, necháme 30 minut odpočinout.

Nastrouháme na plátky jablka a připravíme si rozinky, sekané ořechy, strouhanku, skořici a cukr.

Odpočinuté těsto rozdělíme na čtyři kusy, každý vyválíme, posypeme mírně strouhankou, posypeme jablky, skořicí s cukrem rozinkami a ořechy.
Závin - štrůdl stočíme, propícháme vidličkou a potřeme vejcem.  

Pečeme v troubě rozpálené na 190 °C asi 40 minut, do růžova.




ab054a1d-img-20210828-132218-hdr-fotor.jpeg
Pivní štrůdl - vypracování Stočený a upečený štrůdl Pivní štrůdl

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×