logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Bábovky a řezy
  3. Piškotová bublanina
Vytisknout

Piškotová bublanina

Bublanina s ovocem, pečená v remosce, je ten pravý letní koláč. Je nejlepší s kyselejším ovocem, rybízem nebo višněmi.
Je to můj starý recept, původně kolik váží vejce, tolik mouky a tolik cukru, na jedno vejce lžíce vody a oleje malou lžíci.
Ale cukr omezuji, stačí dát méně. Stejně se bublanina ještě pocukruje.

Piškotová bublanina
do velké remosky

Suroviny

  • 5 vajec (i se skořápkou váží asi 300 g)
  • 200 g cukru krupice
  • 300 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 5 lžic horké vody
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • ovoce - rybíz nebo višně, meruňky
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • moučkový cukr 

Postup

Těsto:
vejce rozklepneme, oddělíme bílky a ty ušleháme se špetkou soli do pevného sněhu, přidáme cukr a ještě prošleháme. Sníh musí držet na metle.
Žloutky vyšleháme s horkou vodou do husté pěny.
Do sněhové hmoty přidáváme střídavě ušlehané žloutky a mouku, opatrně těsto mícháme, nakonec přidáváme olej.

Ovoce v misce prosypeme moukou, zůstane nám pak nahoře a nepropadne na dno koláče.

Těsto vylijeme  do remosky a nahoru rozprostřeme ovoce.
Zapneme remosku a pečeme asi 40 minut, do zlatova.
Upečení kontrolujeme špejlí.

Připravíme si dva velké talíře.
Upečenou bublaninu vyklopíme na velký talíř a pak ji překlopíme na druhý talíř.
Vychladlou bublaninu podáváme pocukrovanou moučkovým cukrem.




6b73a267-20220721-152705-fotor.jpeg
b7ad04f4-20220721-151455-fotor.jpeg e013a034-20220721-151003-fotor.jpeg 8ed3e66a-20220721-152127-fotor.jpeg

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×