logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Bábovky a řezy
  3. Perníková bábovka z kvasu
Vytisknout

Perníková bábovka z kvasu

Z jednoduchého perníkového těsta bez vajec, s přidáním žitného kvasu, upečeme výbornou bábovku. Můžeme použít tzv. odložený kvas, který zbývá při krmení kvásku, nebo připravit přímo ze stejného rozkvasu který používáme při  pečení chleba. 

Perníková bábovka z kvasu

Suroviny: 

  • 270 g žitného kvasu
  •  150 g  třtinového cukru
  •  320 g plnotučného  mléka 
  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa
  •  velká lžíce perníkového koření
  • 2 malé lžičky sody
  •  špetka soli
  • 70 g oleje
  • 100 g sekaných kousků čokolády

Sádlo na vymazání formy a hrst hrubé mouky.

Domácí broskvová zavařenina k podávání.

Postup:

Rozmícháme kvas s cukrem a mlékem, přidáme mouku s kakaem, kořením, sodou, solí a olej. Do těsta vmícháme kousky čokolády.

Formu na bábovku vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou.

Těstem naplníme formu a bez kynutí vložíme do rozpálené trouby.

Pečeme na 170 °C asi 45 minut. 


Bábovku můžeme polít čokoládovou polevou, nebo jen podávat s domácí zavařeninou.

a98b821a-collage-fotor-fotor1.jpg

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×