logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Cukroví a zákusky
  3. Pavlova dort a zákusky
Vytisknout

Pavlova dort a zákusky

Bílkový dort Pavlova s bílou i pařížskou šlehačkou a ovocem, nebo menší bílkové zákusky zdobené šlehačkovým krémem s tvarohem a ovocem.
Z dávky je velký třípatrový dort nebo 24 menších zákusků.

Pavlova dort a zákusky
Suroviny na korpus - dort nebo zákusky:
Těsto:

  • 7 bílků (210 g)
  • 400 g cukru krupice
  •  20 g domácího vanilkového cukru
  •  špetka soli
  • 2 lžičky bílého vinného octa
  •  2 lžičky škrobu

Postup:
Ušleháme bílky pokojové teploty se špetkou soli, postupně zašleháme cukr, sníh musí dělat ostré špičky. Škrob rozpustíme v octě a opatrně zašleháme do sněhu.
Dort : na pečící papír si předkreslíme fixem 4 kruhy různých velikostí, papír otočíme a naneseme sníh.
Zákusky: na dva plechy si na pečící papír předkreslíme asi 5-6 cm kroužky, papíry otočíme a ozdobně nastříkáme sníh.
Troubu předehřejeme na 140 stupňů C, vložíme korpusy a krátce zapečeme, snížíme teplotu na 110 stupňů a sušíme nejméně 2 hodiny i více.

Náplň dortová:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  •  500 ml pařížské šlehačky
  • 2 ztužovače šlehačky
  • ovoce na zdobení
    domácí pařížská šlehačka
  • 400 g smetany ke šlehání 33%
  •  asi 100 g moučkového cukru
  • 50 g kakaa
  • 100 g hořké čokolády (nebo vše dle chuti)
  • ztužovač šlehačky
    Smetanu svaříme s cukrem, kakaem a čokoládou.
    Necháme vychladnout a dáme do druhého dne do lednice.
    Druhý den směs vyšleháme se ztužovačem šlehačky.

Bílou smetanu ke šlehání osladíme podle chuti a vyšleháme se ztužovačem šlehačky.

Vychladlé korpusy spojíme ušlehanou smetanou, zdobíme pařížskou šlehačkou a ovocem.

Náplň do zákusků:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 500 g měkkého tvarohu z vaničky
  • vanilkový cukr a moučkový cukr podle chuti
  • 1 ztužovač šlehačky
    Bílou smetanu ke šlehání osladíme podle chuti a vyšleháme se ztužovačem šlehačky, po lžících zašleháme do šlehačky tvaroh.
    Zákusky naplníme krémem a ozdobíme  ovocem.

Pavlova dort nebo zákusky naplníme, ozdobíme a před podáváním necháme v lednici alespoň dvě hodiny odpočinout.







55a2ab38-img-20160128-132748-fotor.jpeg
Vyšlehaný sníh na korpusy Korpusy na dort Pavlova dort Pavlova zákusky

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×