Omáčka z cukety na těstoviny
Přerostlé cukety můžeme zpracovat s další zeleninou na výbornou omáčku, kterou si zavaříme.
Omáčka z cukety na těstoviny
Suroviny:
- 1000 g očištěné cukety
- 1000 g barevných paprik
- 500 g cibule
- 4 lžičky soli
- 500 g rajčatové passaty
- 250 g kečupu s chilli (bez konzervantů)
- 250 g sladkého kečupu (bez konzervantů)
- 8 lžic worcestrové omáčky
- 150 g oleje
Postup:
Cuketu oloupeme, papriky očistíme a nakrájíme, nebo nastrouháme v robotu na kostičky. Nakrájíme, nebo nastrouháme, oloupanou cibuli na kostičky.
Do většího hrnce vložíme na rozpálený olej cibuli, mírně orestujeme. Přidáme papriku a cuketu a za stálého míchání orestujeme, osolíme. Přidáme rajčatové omáčky, worcestrovou omáčku.
Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném plameni asi 30 minut.
Hotovou směsí naplníme skleničky a 20 minut sterilujeme při 85°C.