Mrkev dle tajného receptu
Dušená mrkev, co na ní může být jiného. Od té doby co jsem připravila mrkev podle tajného receptu už to vím, je výborná.
Inspirace z internetu http://www.slowfood.cz/recepty/mrkev-dle-tajneho-receptu
Mrkev dle tajného receptu
Suroviny
- 500 g mrkve
- 1 střední cibule
- lžíce másla
- 1dl vývaru
- 1 dl mléka
- stroužek česneku
- sůl
- čerstvá petrželka
- bílý pepř
Postup
Mrkev očistíme a nakrájíme na polovinu a dále na podlouhlé nudličky ve formě tyčinek.
Na pánvi osmahneme opatrně cibulku nakrájenou na polokroužky, přidáme pokrájenou mrkev, podlijeme vývarem nebo vodou, osolíme a dusíme do vydušení šťávy. Přilijeme smetanu a přidáme rozetřený stroužek česneku. Krátce dodusíme, pečlivě promícháme, dochutíme petrželkou, chcete-li i trochou bílého pepře.
To byl původní recept, já jsem mrkev nakrouhala na robotu kotoučem na asijskou zeleninu. Připravila jsem z poloviční dávky, cibuli jsem dala celou i celý stroužek česnek.
Podáváme s bramborem sypaným pažitkou.