logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Cukroví a zákusky
  3. Medovníkové koule
Vytisknout

Medovníkové koule

Na medovníkové koule je spousta jednodušších receptů, z koupených medových plátů a hotového karamelového mléka.
Ale stojí za to vyzkoušet koule z doma upečených medových plátů a doma připraveného karamelového mléka.

Medovníkové koule 

Suroviny

těsto na medovníkové pláty

  • 60 g másla
  • 100 g medu
  • 200 g cukru krupice
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička octa
  •    2 vejce
  • 500 g hladké mouky

    na koule
  • plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • 250 g másla 
  • strouhané medovníkové pláty

Postup:

Karamelové mléko připravíme ze slazeného  kondenzované mléka v plechovce, které vaříme  2 hodiny ve vodě. Vařené mléko v plechovce necháme vychladnout.

Na medovníkové pláty si připravíme těsto. V kastrolu pozvolna rozpustíme máslo, cukr a med, přidáme sodu a ocet. Když směs vzkypí, za stálého míchání přidáme vejce a mícháme až do tmavší pěny.  Do hmoty zapracujeme mouku, vypracujeme těsto a hned vyválíme na pečícím papíru dvě placky.
Pečeme na 170°C asi 8-10 minut, do zlatova.
Vychladlé medovníkové pláty nastrouháme, nejlépe robotem. Z celkového množství si 100 g odložíme na obalení koulí.

Vychladlé zkaramelizované mléko vyšleháme spolu s povoleným máslem a přidáme  nastrouhané medovníkové pláty. Vypracujeme těsto na koule a necháme v chladu odpočinout. 

Z těsta tvoříme kuličky, které obalujeme ve zbytku perníkového drobení. Ukládáme do košíčků a uchováváme v chladu.



042875f8-img-20211219-154550-fotor.jpeg
Medovníkové koule

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×