Máslové rohlíky s LM
Máslové rohlíky s LM i droždím
Suroviny:
- 150 g LM, 100 g teplého mléka a 200 g polohrubé mouky rozmícháme
- přidáme 200 g hladké mouky
- necelou lžičku instantního droždí
- 150 g teplého mléka (a v něm rozpuštěných) 30 g másla
- lžičku soli
Postup:
Vypracujeme hladké těsto, které vložíme do olejem vymazané krabičky, během kynutí asi dvakrát těsto přeložíme.
Těsto kyne asi 4 - 6 hodin, podle teploty v místnosti.
Vykynuté těsto rozdělíme na 9 kuliček, které popřekládáme a necháme asi hodinu odpočinout. Pak vyválíme rohlíky a postříkané vodou necháme vykynout (asi 2 hodiny) na přikrytém plechu.
Vykynuté rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky.
Troubu rozpálíme na 250 °C, pečeme 10 minut v zapařené troubě na 230 °C, vyvětráme troubu a dopečeme asi 5 minut na 200-190 °C do zlatova.