Mandlové laskonky s višňovým krémem
Dobře usušené laskonky s mletými loupanými mandlemi jsou krásně bílé, naplněné višňovým krémem, chutnají a lahodí i oku.
Mandlové laskonky s višňovým krémem
Suroviny:
Těsto:
- 180 g bílků
- 300 g krupicového cukru
- pár zrnek soli
- 100 g moučkového cukru
- 50 g polohrubé mouky
- 160 g mletých loupaných mandlí
Krém:
- 250 g mražené višňové dřeně s cukrem (v poměru 170 g drcených višní a 80 g cukru)
- 200 ml vody
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 125 g másla
- 50 g moučkového cukru
Postup:
Uvaříme ovocný pudink. Mražené višně s cukrem necháme povolit, rozpustíme a vmícháme pudinkový prášek rozšlehaný ve vodě. Za stálého míchání pudink povaříme, přikryjeme folií a necháme vychladnout.
Bílky vyšleháme s pár zrnky soli, zašleháme krupicový cukr. Kotlík se sněhem vložíme nad hrnec s horkou vodou a vyšleháme nad parou pevný sníh. Do sněhu lehce vmícháme směs mletých mandlí s moučkovým cukrem a moukou.
Na plech si připravíme pečící papír, přiložíme šablonu na laskonky a
bílkovou hmotu natíráme pomocí šablony.
Troubu nastavíme na horkovzduch 100°C a vložíme plechy s korpusy laskonek. Pečeme, spíše sušíme asi 30 minut, potom snížíme teplotu na 80°C a dosušíme laskonky, trvá to 2 až 3 hodiny.
Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a ovocným pudinkem do hladkého krému.
Vychladlé korpusy laskonek plníme pomocí cukrářského sáčku, vždy dvě k sobě, višňovým krémem.
Mandlové laskonky plněné višňovým krémem podáváme vychlazené.