logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Cukroví a zákusky
  3. Mandlové laskonky s višňovým krémem
Vytisknout

Mandlové laskonky s višňovým krémem

Dobře usušené laskonky s mletými loupanými mandlemi jsou krásně bílé, naplněné višňovým krémem, chutnají a lahodí i oku.

Mandlové laskonky s višňovým krémem

Suroviny:
Těsto:

  • 180 g bílků
  • 300 g krupicového cukru
  • pár zrnek soli
  • 100 g moučkového cukru
  • 50 g polohrubé mouky
  • 160 g mletých loupaných mandlí

Krém:

  • 250 g mražené višňové dřeně s cukrem (v poměru 170 g drcených višní a 80 g cukru)
  • 200 ml vody
  •  1 vanilkový pudinkový prášek 
  • 125 g másla
  • 50 g moučkového cukru

Postup:

Uvaříme ovocný pudink. Mražené višně s cukrem necháme povolit, rozpustíme a vmícháme pudinkový prášek rozšlehaný ve vodě. Za stálého míchání pudink povaříme, přikryjeme folií a necháme vychladnout.

Bílky vyšleháme s pár zrnky soli, zašleháme krupicový cukr. Kotlík se sněhem vložíme nad hrnec s horkou vodou a vyšleháme nad parou pevný sníh. Do sněhu lehce vmícháme směs mletých mandlí s moučkovým cukrem a moukou.

Na plech si připravíme pečící papír, přiložíme šablonu na laskonky a
bílkovou hmotu natíráme pomocí šablony.

Troubu nastavíme na horkovzduch 100°C a vložíme plechy s korpusy laskonek. Pečeme, spíše sušíme asi 30 minut, potom snížíme teplotu  na 80°C a dosušíme laskonky, trvá to 2 až 3 hodiny.

Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a ovocným pudinkem do hladkého krému.

Vychladlé korpusy laskonek plníme pomocí cukrářského sáčku, vždy dvě k sobě, višňovým krémem. 

Mandlové laskonky plněné višňovým krémem podáváme vychlazené.





22593509-img-20210404-091958-fotor.jpeg
Naplněné laskonky Mandlové laskonky k podávání

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×