Linecké cukroví trochu jinak
Linecké cukroví trochu jinak
nejedná se o pravé linecké, s těstem se dobře pracuje a cukroví chutná výborně
Suroviny:
- 1000 g polohrubé mouky
- 500 g másla
- 350 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- vanilkový cukr
- smetana 33% (asi 150 ml)
- rum (2 lžíce)
- 1 prášek do pečiva
Postup:
Vypracujeme těsto - šlehačku a rum dáme dle potřeby, aby těsto na cukroví nebylo příliš tuhé. Místo másla můžeme použít Heru nebo Stelu.
Z lineckého těsta vypichujeme formičkami tvary a pečeme pozvolna v předehřáté elektrické troubě na 160 °C. Vychladlé tvary slepujeme marmeládou (nejlépe domácí rybízovou, meruňkovou) a cukrujeme nebo jinak zdobíme.