logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Chleba a pečivo
  3. Kváskový chleba TRAMP
Vytisknout

Kváskový chleba TRAMP

Kváskový chleba TRAMP 
Chleba, který vydrží dobrý i několik dní v batohu na cestách...

  • Kaše
    50 g cz žitné mouky, 140 g horké, ne vařící vody, umícháme kaši.

Kaši můžeme uložit v zabalené termomisce do peřin. Před použitím je mírně nasládlá.

Těsto

  • 50 g LM, 70 g žitného rozkvasu, 
  • 75 g chlebové žitné, 75 g cz žitné, 
  • 150 g pšeničné chlebové, 
  • 50 g polohrubé a 50 g hladké mouky, 
  • 75 g hladké špaldové mouky a 75 g cz špaldové, 
  • 150 g piva, 180 g ředěného kefíru z tibi houbiček, 
  • lžíce kmínu, 2 a 1/2 lžičky soli a kaše z cz žitné mouky...

Smíchané mouky s kvasem a tekutinou odpočívají dvě hodiny, pak přidáme kaši, sůl, kmín a vypracujeme těsto. Těsto může zpracovat robot nebo můžeme pracovat ručně.

Dobře vypracované těsto odpočívá v teple 3 hodiny, během této doby dvakrát přeložíme, kyne  v chladu 9 °C asi 9 až 12 hodin. Nebo v lednici 18 až 24 hodin.

Vykynuté těsto stočíme do ošatky. V ošatce těsto kyne hodinu až 2 hodiny při 21 °C, může kynout i v lednici, doba kynutí je samozřejmě delší.

Pečeme na kameni, trouba rozpálená na 270 °C, pak  s párou 230 °C / 20 minut, bez páry 200°C / 5 minut a 190°C / 20 minut.

4ac92dd8-collage_fotor_fotor.jpg
Tramp Tramp z litináče s avokádovou pomazánkou Chleba Tramp na cestách Dvakrát Tramp
Chleba Tramp s velikonočními motivy Podzimní motivy, chleba Tramp Tramp, krajíce chleba Chleba Tramp s motivy cesmíny

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×