logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Bezmasá jídla
  3. Kváskové vafle
Vytisknout

Kváskové vafle

Kváskové vafle

Na vafle můžeme použít i nadbytek pšeničného kvásku (i LM) z krmení. Nevadí, když je kvásek kyselejší, přidáním sody se kyselost ztrácí a těsto je výborné.

Suroviny:

  • 100 g pšeničného kvásku (může být převedený ze lžičky žitného kvásku, nebo pšeničný kvásek Lievito Madre - LM)
  • 120 g vlažného mléka
  • 30 g rozpuštěného zchladlého másla
  • 100 g mouky (hladká pšeničná, špaldová nebo pohanková)
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • špetka soli
  • vejce
  • půl lžičky jedlé sody

Postup:
Z kvásku, mléka, másla, cukru, mouky a soli zamícháme těsto, které necháme vykynout. Až zdvojnásobí objem, přidáme vejce a sodu. Pokud je těsto příliš tuhé (když použijeme LM), přidáme mléko.
Necháme ještě chvíli odpočinout, těsto je o něco tužší než na lívance. Pečeme ve vaflovači vafle.

Pokud těsto nespotřebujeme, uložíme v krabičce do lednice, kde stále kyne, můžeme použít do tří dnů.

Vafle jsou výborné s datlovým sirupem, sypané skořicí nebo mazané zavařeninou - podáváme s kysanou smetanou.






8070ba0a-img_20190202_090428_fotor_collage_fotor.jpg
Vafle s datlovým sirupem a skořicí Vafle s ochuceným tvarohem a ovocem Vafle s pohankovou moukou, medem skořicí Vafle s LM, broskvová zavařenina a ořechy

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×