Kváskové krekry se sýrem
Krekry z pšeničného kvásku Lievito Madre (LM) se sýrem, sypané sekanými mandlemi, jsou výborné k vínu.
Kváskové krekry se sýrem
Suroviny:
- 140 g LM z polohrubé mouky
- 160 g polohrubé mouky
- 50 g hustého kefíru
- 60 g másla
- 1/2 lžičky soli
- 1 žloutek
- 60 g 45% sýru eidam
- vejce (nebo bílek) na potření
- hrst sekaných mandlí na posypání
Smícháme LM s moukou, žloutkem, kefírem, máslem a solí. Vypracujeme těsto do kterého přidáme strouhaný sýr. Těsto necháme v teple alespoň hodinu odpočinout, potom uložíme v krabičce na několik hodin, 6 i více hodin. Těsto mírně nakyne, ale objem se jen trochu zvětší.
Těsto rozválíme, potřeme vejcem a rádýlkem nakrájíme tvary, posypeme sekanými mandlemi.
Pečeme dozlatova v troubě rozpálené na 190 - 200°C.