logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Chleba a pečivo
  3. Kváskové kaiserky z remosky
Vytisknout

Kváskové kaiserky z remosky

Dobře můžeme upéct bílé pečivo s pšeničným kváskem lievito madre - LM i v remosce. Nejlépe se vejdou do velké remosky kaiserky, z této dávky těsta je 7 kousků malých kaiserek.

Kváskové kaiserky z remosky

Suroviny:

Na rozkvas

  • 80 g pšeničného kvásku LM
  • 80 g polohrubé mouky
  • 40 g vody

Na těsto

  • rozkvas cca 200 g 
  • 165 g hladké mouky
  • 100 g vody
  • malá lžička sladěnky
  • 5 g soli
  • 30 g sádla

Na posypání semínka

  • mák, sezam

Postup:

Do mísy robotu vložíme rozkvašený na malé kousky natrhaný rozkvas, přidáme vodu, sladěnku, mouku a sůl a hněteme. Do těsta přidáváme postupně povolené sádlo a dobře prohněteme. Trvá to  8 až 10 minut.Těsto kyne asi  4 hodiny v teple. 

Vykynuté těsto rozdělíme na 7 kousků, každý stočíme do kuličky a necháme přikryté asi 20 minut odpočinout. Kuličky vložíme do remosky, kde necháme kynout, trvá to 2 - 3 hodiny. Potom vyrazíme vzorek kaiserky, postříkáme rozprašovačem vodou, posypeme mákem a sezamem. 

Zapneme remosku ve které kaiserky ještě dokynou. Pečeme do zlatova asi 40 minut.

Kaiserky jsou měkké ještě další den. Pokud nám zbydou, vyzkoušela jsem třetí den rozpéct v toustovači a jsou výborné.

320b5235-img-20210308-202122-2-fotor.jpeg
Kaiserky kynuté a upečené v remosce Kváskové kaiserky Kaiserka rozpečená v toustovači

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×