logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla a ostatní
  1. Home
  2. Chleba a pečivo
  3. Kváskové kaiserky z remosky
Vytisknout

Kváskové kaiserky z remosky

Dobře můžeme upéct bílé pečivo s pšeničným kváskem lievito madre - LM i v remosce. Nejlépe se vejdou do velké remosky kaiserky, z této dávky těsta je 7 kousků malých kaiserek.

Kváskové kaiserky z remosky

Suroviny:

Na rozkvas

  • 80 g pšeničného kvásku LM

  • 80 g polohrubé mouky

  • 40 g vody 

Na těsto

  • rozkvas cca 200 g 

  • 165 g hladké mouky

  • 100 g vody

  • malá lžička sladěnky

  • 5 g soli

  • 30 g sádla

Na posypání semínka

  • mák, sezam

Postup:

Do mísy robotu vložíme rozkvašený na malé kousky natrhaný rozkvas, přidáme vodu, sladěnku, mouku a sůl a hněteme. Do těsta přidáváme postupně povolené sádlo a dobře prohněteme. Trvá to  8 až 10 minut.Těsto kyne asi  4 hodiny v teple. 

Vykynuté těsto rozdělíme na 7 kousků, každý stočíme do kuličky a necháme přikryté asi 20 minut odpočinout. Kuličky vložíme do remosky, kde necháme kynout, trvá to 2 - 3 hodiny. Potom vyrazíme vzorek kaiserky, postříkáme rozprašovačem vodou, posypeme mákem a sezamem. 

Zapneme remosku ve které kaiserky ještě dokynou. Pečeme do zlatova asi 40 minut.

Kaiserky jsou měkké ještě další den. Pokud nám zbydou, vyzkoušela jsem třetí den rozpéct v toustovači a jsou výborné.

320b5235-img-20210308-202122-2-fotor.jpeg
f164d27d-collage-fotor1-fotor.jpeg affb43e9-img-20210308-204147-hdr-fotor.jpeg ecb85f10-collage-fotor5-fotor.jpeg

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla a ostatní
×