Kremrole ze šlehačky
Kremrole ze šlehačky
těsto je výborné i na štrůdl
Suroviny:
- 400 g hladké mouky, špetka soli
- 1 žloutek
- 250 g másla
- 200 ml smetany ke šlehání 33%
- lžíce octa
- 1 vejce na potření
na náplň
- 5 bílků, špetka soli
- 300 g cukru krupice
- pár kapek citronové šťávy
Postup:
Vypracujeme těsto ze všech surovin, které necháme v lednici asi 3 hodiny odpočinout.
Těsto odebíráme z lednice po částech, vyválíme tenkou placku, naměříme si pruhy 3 x 25-30 cm, rádýlkem nakrájíme a točíme na plechové trubičky. Potřeme vejcem a pečeme v rozpálené troubě na
200 stupňů C do zlatova.
Do vychlazených bílků přidáme pár zrnek soli, cukr a trochu citrónové šťávy a ručním šlehačem vyšleháme ve vodní lázni sněhovou náplň, kterou naplníme vychladlé kremrole.
Z této dávky je 40 ks kremrolí.