logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Cukroví a zákusky
  3. Kremrole ze šlehačky
Vytisknout

Kremrole ze šlehačky

Kremrole ze šlehačky
těsto je výborné i na štrůdl

Suroviny:

  • 400 g hladké mouky, špetka soli
  • 1 žloutek
  • 250 g másla
  • 200 ml smetany ke šlehání 33%
  • lžíce octa
  • 1 vejce na potření

 na náplň 

  • 5 bílků, špetka soli
  • 300 g cukru krupice 
  • pár kapek citronové šťávy

Postup:
Vypracujeme těsto ze všech surovin, které necháme v lednici asi 3 hodiny odpočinout.
Těsto odebíráme z lednice po částech, vyválíme tenkou placku, naměříme si pruhy 3 x 25-30 cm, rádýlkem nakrájíme a točíme na plechové trubičky. Potřeme vejcem a pečeme v rozpálené troubě na
200 stupňů C do zlatova.

Do vychlazených bílků přidáme pár zrnek soli, cukr a trochu citrónové šťávy a ručním šlehačem vyšleháme ve vodní lázni sněhovou náplň, kterou naplníme vychladlé kremrole.

Z této dávky je 40 ks kremrolí.

d059aeb6-kremrole-20161126-140737-fotor-collage-fotor.jpg

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×