logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Cukroví a zákusky
  3. Kremeš
Vytisknout

Kremeš

Kremeš, báječný zákusek z listového těsta, žloutkového krému a šlehačky.

Kremeš

Suroviny:
Těsto:

  • 500 g listového těsta

Žloutkový krém:

  • 600 ml plnotučného mléka
  • 2 pudinkové vanilkové prášky
  • 60 g cukru
  • 2 žloutky
  • pár kapek vanilkového extraktu nebo vanilky
  • 125 g másla

Šlehačková vrstva:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 2 ztužovače šlehačky
  • podle chuti vanilkový cukr

Postup:

Těsto rozdělíme na dva kusy. Rozválíme na dva stejné pláty. První zůstane vcelku, druhý  nakrájíme na čtverce. Těsto pečeme na plechu s pečícím papírem, před pečením vidličkou propícháme.
Pečeme v troubě rozpálené na 200° C asi 15 minut. Během pečení neotvíráme troubu.

Do dvou třetin mléka vmícháme žloutky a cukr. Za stálého míchání přivedem k varu, vmícháme zbytek mléka s pudinkovým práškem , ochutíme vanilkou. Pudink mícháme do ztuhnutí a vaříme ještě 2 minuty.
Směs přikryjeme, proti osychání, potravinovou folií a necháme vychladit.

Změklé máslo vyšleháme s žloutkovým vanilkovým pudinkem.

Vyšleháme smetanu se ztužovačem.

První plát potřeme žloutkovým krémem a šlehačkovou vrstvou na kterou naskládáme upečené čtverce.
Vychlazený zákusek sypeme moučkovým cukrem a podáváme.

ef890b0a-img-20220227-084719-hdr-fotor.jpeg
Upečený kremeš s krémem a šlehačkou - postup Zákusek k podávání

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×