logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Chleba a pečivo
  3. Karlovarské rohlíky z kvasu
Vytisknout

Karlovarské rohlíky z kvasu

Tukové rohlíky se dříve běžně prodávaly pod názvem karlovarské rohlíky.
Doma si je můžeme upéct v remosce, třeba s pšeničným kvasem Lievito Madre - LM.
Ke kvasu můžeme přidat kousek droždí (stačí 4 g čerstvého ), kynutí těsta i rohlíků potom trvá kratší dobu.

Karlovarské rohlíky z kvasu

Suroviny:

  • 120 g LM z polohrubé mouky
  • (4 g droždí)
  • 120 g mléka
  • 40 g polohrubé mouky
  • 130 g hladké mouky
  • 5 g cukru
  • 4 g soli
  • 50 g másla do těsta
  • 10 g másla na potření
  • lžíce oleje

V robotu smícháme LM (případně i kousek droždí) s moukou, cukrem, vodou a solí. Do  těsta nakonec přidáváme na plátky nakrájené studené máslo a  zpracujeme nelepivé těsto.
Těsto přeložíme do krabice vymazané olejem a necháme vykynout.
Kynutí těsta trvá, podle síly kvasu a teploty v místnosti, asi 6-8 hodin.
(Pokud přidáme kousek droždí těsto vykyne asi za 2 hodiny.)
Vykynuté těsto rozvážíme na 6 kousků, ty přeložíme a necháme 30 minut  odpočinout. Z každého kousku stočíme rohlík a vložíme do remosky. Kynutí v uzavřené remosce trvá asi 2 hodiny. (S droždím kynutí trvá asi 45 minut.)

Vykynuté rohlíky postříkáme vodou a posypeme sekanými mandlemi. Potom  remosku zapneme a pečeme rohlíky, trvá to asi 35 minut. Upečené potřeme rozpuštěným máslem.



c60b0a3b-20230228-161359-fotor.jpeg
Karlovarské rohlíky  LM - postup přípravy Karlovarské rohlíky LM Karlovarské rohlíky LM a droždí postup Karlovarské rohlíky LM a droždí

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×