logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Chleba a pečivo
  3. Kaiserky z hybridního těsta
Vytisknout

Kaiserky z hybridního těsta

Pokud chceme aby pečivo mělo delší trvanlivost přidáme ke kvásku z droždí kousek pšeničného kvásku Lievito Madre. Peču tak několik roků, dříve jsem jen přidávala jiný druh kvásku, a nedávno jsem se dozvěděla, že je to tzv. hybridní těsto.

Kaiserky z hybridního těsta

Suroviny:

Na omládek

  •  10 g droždí
  • 130 g hladké mouky
  • 100 g vody
  •   20 g LM
  •  lžička sladěnky 

Těsto

  • vykynutý omládek
  • 200 g celozrnné pšeničné mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 300 g kefíru ředěného vodou
  • 10 g soli
  • 40 g oleje

Postup:

smícháme suroviny na omládek a necháme, vykynout, trvá to asi hodinu.

Mouky a tekutinu smícháme a necháme odpočinout, stejnou dobu než vykyne omládek.

Vykynutý omládek i mouky s tekutinou smícháme, přidáme sůl a olej a vypracujeme, nejlépe v robotu, hladké těsto.

Těsto necháme vykynout, asi 90 minut. Rozdělíme (rozvážíme, kousek váží 80 g) na 14 kousků, každý stočíme do kuličky a necháme kynout (asi 30 minut). Vyrazíme vzorek kaiserky, otočíme a necháme ještě dokynout. Potom kaiserky otočíme , potříkáme vodou.

Doby kynutí závisí na teplotě v místnosti a síle kvasu.

Pečeme v rozpálené troubě na 230 °C asi 20 minut.

5004d5a6-img-20200811-150510-fotor1.jpg
Kaiserky - hybridní těsto skvěle kyne Kaiserky jen z celozrnné mouky

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×