logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Bezmasá jídla
  3. Hruškový džem s karamelem
Vytisknout

Hruškový džem s karamelem

Džem s kousky hrušek, karamelem se skořicí , který se výborně hodí na lívance, palačinky nebo na kváskový chleba s máslem.

Hruškový džem s karamelem 

Suroviny:

  • 2000 g oloupaných hrušek bez jadřinců 
  • Celkem 600 g cukru
  • 2 Gelfixy (2:1)
  • šťáva ze 2 citronů
  • půl lžičky skořice a
  • kyselina citronová podle potřeby
  • 150 g hruškového džusu

8 menších skleniček s víčky na hotový džem.

Postup: 

Omyté hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kousky.
Vložíme do vody s octem, aby hrušky nezhnědly.

Ve velkém hrnci s širokým dnem rozpustíme 300 g krupicového cukru a za stálého míchání uděláme karamel, ten rozředíme 150 g hruškového džusu, přidáme dvě hrsti hrušek a rozvaříme. 

Přidáme 2 Gelfixy (2:1) se 100 g cukru  a zbytek hrušek, povaříme asi 20 minut a přidáme 200 g cukru, povaříme ještě 5 minut. 

Tyčovým mixérem částečně rozmixujeme a ještě provaříme. 

Přidáme šťávu ze 2 citronů a půl lžičky skořice.

Hustotu džemu zjistíme kápnutím na talířek, pokud je džem řídký přidáme asi lžičku kyseliny citronové a necháme přejít varem.

Plníme do skleniček, zavíčkujeme a na 5 minut otočíme víčkem dolů, aby víčka chytla, potom obrátíme.



e0e83756-img-20180831-203129-1-fotor.jpg

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×