Houskové knedlíky z droždí (omládek)
Houskové knedlíky z droždí (omládek)
Suroviny:
- na omládek
100 g vlažné vody, lžička cukru, 10 g droždí, 125 hrubé mouky omládek kyne hodinu
na těsto:
- vykynutý omládek
- 150 g teplého mléka
- 355 g hrubé mouky
- 2 žloutky
- lžička soli
Postup:
Vypracujeme těsto, které kyne cca 45 minut. Do vykynutého těsta přidáme 2 rohlíky nakrájené na kostičky a vytvarujeme 2 velké nebo 3 menší knedlíky, které ještě kynou 20 minut.
Vaříme 25-30 minut. Vaříme na mírném ohni nejdříve 15 minut, potom obrátíme a vaříme ještě 15 minut.
Uvařené knedlíky propícháme vidličkou, aby se nesrazily a krájíme kolečka na prkénku pomocí režné nitě.