logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Chleba a pečivo
  3. Focaccia chléb s LM
Vytisknout

Focaccia chléb s LM

Bílý chléb italského typu, kynutý pšeničným kváskem Lievito Madre - LM.
Voní bylinkami a můžeme ho ozdobit zeleninou, nebo jen olivami a rozmarýnem. Jeho příprava trvá déle, ale vyplatí se,  počkat si.

Focaccia chléb s LM

Těsto:

  • 200 g LM
  •  350 g vody
  • 400 g pizza mouky nebo hladké babiččiny
  •  2 lžíce olivového oleje
  • 10 g soli

Na zdobení:

  •  černé olivy
  •  minirajčata
  •  květy dýně nebo jiné jedlé květy
  •  zelená cibulka
  • červená cibule
  •  bylinky podle chuti, zaručeně čerstvý rozmarýn
  • olivový olej
  • hrubá himalájská sůl

Postup:

Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout v teple asi 3 hodiny.
Těsto je řídké, občas přeložíme pomocí stěrky a oleje.
Uložíme v krabičce do lednice, nejlépe na dva dny i déle.

Těsto z lednice by mělo alespoň zdvojnásobit objem. Vytvarujeme ho rukama, potřenými olejem na pečící papíru a necháme vykynout v teple, může to trvat i 4 hodiny.  Do vykynutého těsta zatlačíme zeleninu a bylinky, potřeme olivovým olejem a posypeme hrubou himalájskou solí. 

Pečeme v troubě nejlépe na rozpáleném  kámeni,  zapařená trouba, na 250 ° C asi 20 minut a potom stáhneme na  200 °C  a upečeme  cca 20 minut , do zlatova.



14f2abb9-collage-fotor-fotor1.jpg
Focaccia s přidáním chlebové pšeničné mouky Vykynuté těsto na focaccia chléb Zdobená focaccia Upečená focaccia z hladké babiččiny mouky

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×