logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Sladké pečivo
  3. Drdoly
Vytisknout

Drdoly z droždí s návodem na pletení

Drdoly z droždí s návodem na pletení

Pečivo z těsta na makovky, připomíná dříve prodávané drdoly, můžeme upéct z droždí, ale i z kvásku.

Suroviny:

  • 200 g polohrubé  mouky (nebo špaldové celozrnné mouky)
  • 300 g hladké mouky
  • 120 g třtinového cukru
  • 50 g rozpuštěného sádla
  • 1 vejce do těsta a 1 na potření
  • 6 g sušeného droždí (nebo 20 g čerstvého)
  • 210 ml mléka
  • citronová kůra, vanilkový cukr a sůl
  • mák na posypání

Postup:
Těsto můžeme vypracovat v domácí pekárně. Do pekárny vlijeme teplé mléko s cukrem, olej, vejce a ostatní suché suroviny. Nastavíme program těsto, který nám za 90 minut zpracuje hedvábné těsto. Můžeme těsto připravit i bez pekárny, jako každé jiné kynuté těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 9 kousků, každý ještě přeložíme a vytvarujeme kuličku, kterou necháme odpočinout.
Každou kuličku rozdělíme na 4 kousky, z nich vyválíme nudle a upleteme drdol. Drdoly necháme ještě asi 45 minut kynout na plechu. Vykynuté potřeme vejcem a posypeme mákem.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, asi 20 minut.





206fbfd5-img_2995_fotor_collage.jpg
Drdoly z droždí s celozrnnou moukou

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×