Cuketová nádivka
Na nádivku z cukety můžeme použít i přerostlé cukety. Ty pak oloupeme a odstraníme jádřinec.
Dávka na pekáč 400 x 300 cm.
Cuketová nádivka
Suroviny:
- 500 g nastrouhané cukety
- 250 g nakrájeného pórku
- 200 g nastrouhaného sýra
- 200 g krupice nebo krupičky
- větší lžička prášku do pečiva
- 400 g nakrájeného uzeného bůčku
- 5 stroužků drceného česneku
- hrst majoránky
- 5 vajec
- 2 lžičky soli (podle chuti)
Postup:
Cuketu oloupeme, odstraníme jádřinec a nastrouháme. Nakrájíme najemno pórek, nastrouháme sýr a nakrájíme uzené maso.
Vše dáme do velké mísy, přidáme krupici s práškem do pečiva, česnek, majoránku, sůl a vejce. Solíme opatrně, podle toho jak je slané uzené maso. Zamícháme těsto a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě na 200° C asi 50 minut, dozlatova.
Nádivku podáváme teplou třeba s bramborovou kaší, je výborná i za studena.