logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Bezmasá jídla
  3. Cuketová nádivka
Vytisknout

Cuketová nádivka

Na nádivku z cukety můžeme použít i přerostlé cukety. Ty pak oloupeme a odstraníme jádřinec.
Dávka na pekáč 400 x 300 cm. 

Cuketová nádivka 

Suroviny:

  • 500 g nastrouhané cukety
  • 250 g nakrájeného pórku
  • 200 g nastrouhaného sýra 
  • 200 g krupice nebo krupičky
  • větší lžička prášku do pečiva
  • 400 g nakrájeného uzeného bůčku
  • 5 stroužků drceného česneku
  • hrst majoránky
  • 5 vajec
  • 2 lžičky soli (podle chuti)

Postup:

Cuketu oloupeme, odstraníme jádřinec a nastrouháme. Nakrájíme najemno pórek, nastrouháme sýr a nakrájíme uzené maso.
Vše dáme do velké mísy, přidáme krupici s práškem do pečiva, česnek, majoránku, sůl a vejce. Solíme opatrně, podle toho jak je slané uzené maso. Zamícháme těsto a dáme na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme v předehřáté troubě na 200° C asi 50 minut, dozlatova.
Nádivku podáváme teplou třeba s bramborovou kaší, je výborná i za studena.

cb4e2827-20230923-115228-fotor.jpeg
Těsto na cuketovou nádivku Nádivka před pečením Upečená nádivka

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×