Čokoládové pracny
Tradiční vánoční cukroví s přidáním dobré hořké čokolády, s vůní hřebíčku.
Recept jsem dostala před léty od kolegyně a od té doby tyto pracny peču, dobře se vyklopí z formiček a jsou výborné.
Čokoládové pracny
Suroviny:
- 200 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 200 g másla
- 60 g strouhané hořké čokolády
- 2 lžíce kakaa
- 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku
- 1 celé vejce
Postup:
Nejdříve necháme změknout při pokojové teplotě máslo. Nadrtíme hřebíček, můžeme použít hmoždíř, nebo kovový mlýnek na koření. Potom vypracujeme ze všech surovin těsto, které necháme v chladu odpočinout. Těstem plníme formičky, nemusíme je vymazávat, těsto je tučné.
Pečeme v předehřáté elektrické troubě na 180 °C.
Upečené kousky vyklápíme z formiček. Můžeme je obalit v moučkovém cukru, ale není to třeba.