Cmunda s cuketou
Cmunda neboli bramborák, oblíbené jednoduché jídlo z brambor můžeme vylepšit cuketou.
Cmunda s cuketou
Suroviny
- 6 velkých brambor
- 2 střední cukety
- 2 vejce
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 3-5 stroužků česneku
- lžička soli
- majoránka
Na smažení
- sádlo
Postup
Oloupané brambory a cukety, nastrouháme na jemném struhadle, část brambor nastrouháme nahrubo (cmunda je pak křupavější). Nastrouhané brambory a cuketu necháme na cedníku vykapat. Na dně hrnce do kterého kapala tekutina z brambor zůstane s vodou i škrob z brambor. Vodu slijeme a škrob přidáme do mísy k nastrouhaným bramborám s cuketou.
Do těsta přidáme mouku, vejce, česnek, sůl a majoránku a dobře promícháme.
Na pánvi rozpustíme sádlo. Z připraveného těsta smažíme placky,
z obou stran a hezky do zlatova.
Podáváme jako samostatné jídlo, nebo i přílohu.