logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Sladké pečivo
  3. České buchty z kvásku
Vytisknout

České buchty z kvásku

Tvarohové  buchty  z pšeničného kvásku lievito madre - LM, z této dávky je 24 buchet. K pečení používáme vždy občerstvený zralý kvas.
Inspirace - recept na kynuté buchty z droždí  http://www.michaelarau-dobrouchut.eu/2013/05/ceske-buchty.html

České buchty
z pšeničného kvásku lievito madre - LM

Suroviny:

na těsto:

  • 200 g čerstvě nakrmeného LM z polohrubé mouky
  • 230 g mléka 
  • 60 g cukru, vanilkový cukr
  • 380 g hladké mouky
  •  malá lžička soli
  • 2 žloutky
  • 100 g oleje + 40 g rozpuštěného másla na potření

tvarohová nádivka:

  • 350 g domácího měkkého tvarohu
  • 2  žloutky
  •  40 g moučkového cukru, vanilka
  •  citronová kůra
  • rozinky

Postup:

Z kvásku, mléka , cukru, žloutků a mouky se solí uhněteme, nejlépe v robotu, těsto. Nakonec postupně přiléváme olej, který  zapracujeme do těsta, aby vzniklo vláčné těsto. Trvá to delší dobu než těsto vstřebá veškerý olej. Těsto se nesmí lepit ani trhat.

Necháme kynout v teple  3 hodiny, během kynutí těsto asi dvakrát přeložíme. Potom v krabičce potřené olejem uložíme do lednice.
(Těsto může kynout i v pokojové teplotě, trvá to asi 10 hodin.)

Připravíme si nádivku,  smícháme tvaroh s cukrem, žloutky s vanilkou a citronovou kůrou.

Těsto příliš v lednici ( kde kyne alespoň 12 hodin) nezvětší objem.  
Z vykynutého těsta tvoříme malé kuličky, každou stočíme a necháme asi 20 minut odpočinout. Každou kuličku rozválíme a naplníme tvarohovou nádivkou s rozinkami, stočíme a buchty ukládáme kousek od sebe, promažeme rozpuštěným máslem, na plech s pečícím papírem. Plech s buchtami vložíme do igelitového pytle a necháme vykynout.

Kynutí trvá 3 - 6 hodin, podle teploty v místnosti. Buchty ještě v troubě dokynou.
Vložíme je do studené trouby, zapneme na 170 °C  a pečeme asi 45 minut.


2485ea57-img-20210307-110851-fotor1.jpeg
Kynutí buchet Upečené buchty Rozlomená buchta České buchty z kvásku

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×