logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Chleba a pečivo
  3. Celozrnné bagety
Vytisknout

Celozrnné bagety

Bagety s menším množstvím droždí a s celozrnnou moukou. S malými očky, krásně nadýchané.

Celozrnné bagety 

Suroviny

  • 350 g hladké mouky
  • 350 g celozrnné jemné mouky
  • 10 g čerstvého droždí
  • 300 g vody
  • 50 g kefíru
  • 50 g sádla
  • lžíce oleje
  • 11 g soli
  • na posypání sezam

Postup
Nejdříve si připravíme kvásek-preferment. Z celkového množství mouky odebereme 150 g, 150 g vody a 2 g droždí. Ve vodě rozmícháme droždí a přidáme mouku, vše promícháme a necháme v zakryté míse kynout 10-12 hodin.

K vykynutému prefermentu přidáme 150 g vody, 8 g droždí, zbytek mouky (550 g), kefír, sůl a vypracujeme, nejlépe v robotu, těsto do kterého nakonec přidáme rozpuštěné vychladlé sádlo, olej a uhněteme hladké a nelepivé těsto.

Vykynuté těsto (kyne asi dvě hodiny) rozdělíme na tři kusy,  každý propracujeme a necháme  20 minut odpočinout. Potom stočíme bagety a na bagetovém plechu je necháme vykynout (trvá to asi 50 minut).

Vykynuté bagety postříkáme (pomocí rozprašovače) vodou a posypeme sezamem.

Pečeme v zapařené troubě na 230 25-30 minut, do zlatova. Upečené bagety znovu postříkáme vodou.



db954706-img-20211119-124418-fotor.jpeg
Těsto a zpracování baget Nakrojená bageta

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×