logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Bezmasá jídla
  3. Jídla z brambor
  4. Bramborové knedlíky
Vytisknout

Bramborové knedlíky

Knedlíky můžeme podávat jako přílohu k masu, se špenátem, nebo je plníme masovou směsí.

Bramborové knedlíky
Suroviny

  • 700 g vařených brambor
  •  250 g dětské krupičky
  • malá lžička soli
  •  2 vejce
  • dvě hrsti hrubé mouky

Postup
Den předem uvaříme brambory ve slupce. Pokud jsou již brambory staré, vaříme je předem oloupané. Druhý den brambory nastrouháme nebo prolisujeme a dáme vařit velký hrnec s vodou. K bramborám přidáme krupičku, sůl a vejce a vypracujeme těsto. Vytvarujeme tři stejné knedlíky, pokud těsto lepí podsypáváme hrubou moukou. Bramborové těsto nesmí dlouho ležet, řídne a tak postupujeme rychleji.
Knedlíky vložíme do vařící vody, teplotu mírně snížíme a vaříme 20 minut. Jeden knedlík na zkoušku rozkrojíme a zjistíme, jestli je opravdu dobře vařený. Uvařené knedlíky krájíme na plátky pomocí nitě.
Podáváme jako přílohu k masu, špenátu.

Pokud knedlíky nespotřebujeme k jídlu, ještě čerstvé (vychladlé) dáme do sáčků a zmrazíme. Ohřáté v sáčku v mikrovlnce jsou jako čerstvé.

372e7dd2-20230513-122207-2-fotor.jpeg
Suroviny na bramborové knedlíky Vytvarované knedlíky před vařením Bramborové knedlíky

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×