logo
  • Úvod
  • Chleba a pečivo
  • Sladké pečivo
  • Cukroví a zákusky
  • Bábovky a řezy
  • Bezmasá jídla
  • Lievito Madre
  • Žitný kvásek
  • Droždí
  • Remoska
  • Vyhledávání
  1. Home
  2. Cukroví a zákusky
  3. Bílkové muffiny
Vytisknout

Bílkové muffiny

Typ na využití bílků, které nám zbývají v lednici. Můžeme si upéct muffiny s jablky a skořicí.
Recept je na 12 ks muffin.

Bílkové muffiny

Suroviny

  • 200 g bílků (asi z 6 -7 vajec)
  • špetka soli
  • 130 g třtinového cukru
  • 160 g polohrubé mouky
  • necelá lžička skořice
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g čokolády
  • 100 g jablek  (asi 2 jablíčka)
  • 50 g oleje

Postup

Očištěná jablka (pokud máme domácí i se slupkou) nakrájená na malé kostičky, sekané ořechy a nakrájenou čokoládu lehce prosypeme, obalíme moukou ( vezmeme z celkového množství).

Bílky ušleháme se špetkou soli do tuha, zašleháme cukr, opatrně zamícháme zbytek mouky se skořicí a olej. Nakonec vmícháme  jablka, ořechy a čokoládu.

Těstem naplníme  formičky na muffiny, pokud máme silikonové nemusíme vymazávat ani vysypávat. Pokud pečeme  ve formě na muffiny, vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi 25 minut. Jestli jsou muffiny upečené kontrolujeme píchnutím špejlí.
Upečené vychladlé muffiny můžeme postříkat čokoládou, nebo jen k podávání pocukrovat.

165f1abd-20220329-155528-fotor.jpeg
Těsto na muffiny ve formičkách Upečené muffiny Bílkové muffiny

Web Prosimrecept.cz

logo
Úvod
Chleba a pečivo
Sladké pečivo
Cukroví a zákusky
Bábovky a řezy
Bezmasá jídla
Lievito Madre
Žitný kvásek
Droždí
Remoska
Vyhledávání
×