Bílková bublanina s ostružinami
Pokud nám zbývají bílky, můžeme upéct ovocnou bublaninu.
Bílková bublanina s ostružinami a tvarohem
plech velikost 28x28 cm (nebo velká koláčová forma)
Suroviny:
- 330 g bílků (asi 11 ks)
- špetka soli
- 120 g cukru krupice
- lžíce vanilkového cukru
- 300 g polohrubé mouky
- 2 žloutky
- 4 lžíce oleje
do těsta ostružiny, tvarohová náplň, řídká ostružinová zavařenina
tvarohová nádivka:
- 500 g měkkého tvarohu (1 vaničkový a 1 kostku)
- moučkový cukr podle chuti a lžíce vanilkového cukru
- vanilkový pudinkový prášek
Postup:
Připravíme si z uvedených surovin tvarohovou nádivku. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuha, zašleháme cukr, opatrně zamícháme mouku, žloutky a olej. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem, nastříkáme sáčkem se zdobící špičkou tvaroh, poklademe ostružinami.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 asi 50 minut.
Upečené vychladlé řezy ozdobíme hustou ostružinovou šťávou.