Bílková bábovka s jablky
Pokud nám zbývají bílky tady je tip jak je využít, třeba na bábovku. Je lehounká, vláčná, voní po skořici a je bez prášku do pečiva…
Bílková bábovka s jablky
Suroviny
- 300 g bílků (asi z 10 vajec)
- špetka soli
- 200 g třtinového cukru
- 250 g polohrubé mouky
- lžička skořice
- 100 g vlašských ořechů
- 50 g čokolády
- 150 g jablek asi 4 kusy
- 75 g oleje oleje
Postup
Očištěná a oloupaná jablka nakrájená na malé kostičky, sekané ořechy a nakrájenou čokoládu lehce prosypeme, obalíme moukou ( vezmeme z celkového množství).
Bílky ušleháme se špetkou soli do tuha, zašleháme cukr, opatrně zamícháme zbytek mouky se skořicí a olej. Nakonec vmícháme jablka, ořechy a čokoládu.
Těstem naplníme bábovkovou formu, vymazanou sádlem a vysypanou hrubou moukou.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi 50 minut.